ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تهدید نظامی آمریکا علیه ایران چقدر جدی است؟ ایالات متحده آمریکا

تهدید نظامی آمریکا علیه ایران چقدر جدی است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش پایگاه خبری 598، پایگاه خبری «حیات» در گزارشی درباره تهدید حمله نظامی آمریکا نوشت: آمریکا در طول دهه‌های گذشته، به هر کشوری که اراده کرده، حمله کرده یا در هر جای جهان که توانسته دست به عملیات نظامی زده است. مکزیک، کره، عراق، افغانستان، یمن، لیبی، فیلیپین، ویتنام، دومینیکن، لبنان، پاناما، سومالی، خلیج فارس و … در کنار جنگ‌های جهانی اول و دوم، تنها بخشی از فهرست جنگ‌ها و عملیات‌های نظامی آمریکا در سراسر جهان است.
حتی ایران قبل از انقلاب اسلامی! اما ایران پس از انقلاب اسلامی چطور؟! «گزینه نظامی روی میز است». این جمله را تقریباً اکثر رؤسای جمهور آمریکا در قبال ایران در طول سال‌های پس از انقلاب به کار برده‌اند. گزینه‌ای که تاکنون از حرف فراتر نرفته است و هر بار در کنار تهدید نظامی علیه ایران، نگرانی‌های جدی درباره تبعات این اقدام مطرح شده است.
پنجه عقاب شکست!
اولین باری که پس از انقلاب اسلامی، آمریکا ایران را به حمله نظامی تهدید کرد، در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر بود. سال 58، زمانی که لانه جاسوسی آمریکا در تهران به تسخیر دانشجویان درآمد و جاسوسان آمریکایی اسیر شدند، ادعاهایی در دولت آمریکا برای حمله نظامی به تهران مطرح شد. جیمی کارتر سال‌ها بعد در مصاحبه‌ای با گاردین اذعان کرد که در آن زمان افراد بسیاری اعتقاد داشتند که آمریکا باید به تهران حمله نظامی کند.
همسر جیمی کارتر که در این مصاحبه حضور داشت نیز تلویحاً گفت که کارتر حمله به تهران را نپذیرفته است. با این حال کارتر دستور داد نیروهای ویژه آمریکایی در عملیاتی که پنجه عقاب نام گرفت، شبانه به ایران اعزام شوند تا جاسوسان آمریکایی را آزاد کنند؛ عملیاتی که به طرز شگفت‌آوری با شکست مواجه شد.
نیروهای ویژه آمریکایی با تعداد 6 هواپیما و 8 بالگرد به صحرای طبس اعزام شدند ولی طوفان شن طومار نظامیان آمریکایی و بالگردها و هواپیماهای آنها را در هم پیچید و به خاکستر تبدیل کرد. 3 بالگرد دچار نقص فنی شدند و یک بالگرد و هواپیمای نظامی آمریکایی هم با یکدیگر برخورد کردند و چندین نظامی آمریکایی هم کشته شدند و سایر نیروها پا به فرار گذاشتند. کارتر می‌گوید: «من دستور دادم هشت بالگرد به ایران اعزام شوند اما به طور باور نکردنی سه بالگرد را از دست دادیم و مجبور به عقب‌نشینی شدیم.» جیمی کارتر پس از این هم در یک مصاحبه دیگر گفت که با هرگونه حمله نظامی به ایران مخالف است حتی اگر ایران بمب اتم بسازد.
بررسی مخفیانه حمله به ایران در دوران کلینتون
در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون هم تهدید نظامی علیه ایران کنار گذاشته نشد. با این حال نگرانی‌ها درباره تبعات این اقدام همچنان مقامات آمریکا را می‌ترساند. اسنادی که بعدها منتشر شد، نشان می‌داد که دولت کلینتون به صورت سری در حال بررسی تبعات حمله نظامی به ایران بوده است. سال‌های بعد فاکس‌نیوز نوشت: «کلینتون با اشاره به حمله نظامی به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح از سوی دولتمردان آمریکا در مورد ایران هشدار داد که این اقدام وضعیت را برای واشنگتن و همپیمان صهیونیستش پیچیده و دشوارتر می‌کند.»
تردید جرج بوش در حمله به ایران!
در دوران ریاست جمهوری جرج بوش نیز تهدیدات نظامی علیه ایران بارها تکرار شد. در ژانویه 2005 هم جرج بوش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی آمریکا، احتمال حمله نظامی علیه ایران را رد نکرد و گفت: امیدوارم بتوانیم مسئله هسته‌ای ایران را از راه‌های دیپلماتیک حل و فصل کنیم اما من هرگز هیچ گزینه‌ای را از جدول اقدامات احتمالی آمریکا حذف نمی‌کنم.
با این حال دولت جرج بوش که به جنگ‌طلبی مشهور شده بود و به چپ و راست ایران یعنی عراق و افغانستان حمله نظامی گسترده کرده بود و گمانه‌زنی‌های زیادی هم مطرح می‌شد که آمریکا بعد از این دو کشور، به ایران هم حمله نظامی می‌کند، هیچ اقدام نظامی علیه ایران انجام نداد. بعدها کاندولیزا رایس وزیر خارجه دولت جرج بوش از نگرانی‌های رئیس جمهور آمریکا درباره هزینه‌های بسیار زیاد حمله نظامی به ایران پرده برداشت.
کاندولیزا رایس در مصاحبه با نشریه عصر اندیشه گفت: تعلل‌های «جورج بوش» باعث شد تا جنگ علیه ایران روی ندهد، وگرنه تمامی پازل این جنگ چیده شده بود. همه شرایط مهیا بود تا جنگی تمام عیار علیه ایران روی دهد، ولی رئیس‌جمهور ترجیح داد که بیشتر تأمل کند. بوش تمام فکر و ذکرش این بود که هزینه جنگ علیه ایران بسیار بالاست و شاید آمریکا توان پرداخت این هزینه را نداشته باشد.
اوبامای دموکرات و تهدید به حمله اتمی
بعد از جرج بوش جمهوری‌خواه، باراک اوبامای دموکرات هم بارها از گزینه‌های نظامی علیه ایران صحبت کرد. در دولت او، ایران حتی به حمله اتمی هم تهدید شد. دیوید پترائوس، فرمانده پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) نیز در یک مصاحبه از انجام تمرین حمله نظامی به ایران در آمریکا در زمان اوباما خبر داد.
پترائوس گفت: ما یک بار این عملیات را در داخل خاک آمریکا تمرین کردیم. تمام هواپیماهایی که قرار بود در آن عملیات شرکت کنند، دقیقاً مسیرهایی را که باید طی می‌کردند، پرواز کردند. تانکرهای سوخت‌رسان، سامانه‌های فرماندهی و کنترل، سیستم‌های جنگ الکترونیک و مهمات و بمب‌هایی که قرار بود استفاده شود، همگی شبیه‌سازی و اجرا شد. و همه چیز طبق برنامه پیش رفت. ما حتی یک‌بار آمادگی کامل برای اجرای این عملیات را داشتیم، یعنی تمام موقعیت‌هایی که قرار بود هواپیماها از آنجا بلند شوند؛ پایگاه‌ها مشخص شده بودند، مهمات در محل آماده بود؛ غذا، سوخت، محل استقرار نیروها، آب و همه ملزومات فراهم شده بودند.
علاوه بر این، جان کری وزیر خارجه دولت باراک اوباما هم در یکی از جلسات مجلس آمریکا ادعا کرد که اوباما تنها رئیس‌جمهوری است که برای حمله به ایران بمب مخصوص ساخت.
دوره اول ترامپ و جلسه انصراف از طرح حمله!
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ هم تهدیدات نظامی علیه ایران ادامه یافت. سال 97 رسانه‌های غربی ادعا کردند که کاخ سفید از پنتاگون خواسته تا گزینه‌های نظامی علیه ایران را بررسی کند. جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت ترامپ در کتاب خاطراتش نوشت که خودش شخصاً مختصات بمباران ایران را به ترامپ داده است. او گفت که به امید حمله نظامی به ایران استعفا نداده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه اسبق آمریکا هم در خاطراتش نوشته است که چند بار به ترامپ پیشنهاد داده به ایران حمله نظامی کند اما هر بار ترامپ به او گفته است صبر کن! روزنامه نیویورک تایمز سال 99 در گزارشی به نقل از چهار مقام آمریکایی نوشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید همراه با مشاوران ارشد خود گزینه حمله نظامی علیه ایران را بررسی کرده و مشاوران ارشد دونالد ترامپ، وی را از حمله نظامی منصرف کردند چراکه این حمله می‌تواند به یک درگیری گسترده تبدیل شود.
تهدید همراه با ترس!
دولت بعد از ترامپ، دولت جو بایدن بود. در دولت بایدن از یک سو از گزینه‌های نظامی علیه ایران صحبت می‌شد اما از سوی دیگر بارها درباره تبعات جنگ با ایران ابراز نگرانی شد.
از جمله پس از حمله گروه‌های مقاومت علیه نظامیان آمریکایی در اردن در سال 1402 که از آن به عنوان «عبور از خط قرمز بایدن» تعبیر شد، در داخل آمریکا از حمله به ایران سخن به میان آمد اما سی‌ان‌ان اعلام کرد که دولت بایدن به شدت نگران تشدید تنش با ایران است. سی‌ان‌ان از قول یک مقام ارشد سابق نظامی آمریکا که تحولات منطقه را از نزدیک دنبال می‌کند، نوشت: هر پیامی که می‌شنوید، از ترس نسبت به تشدید تنش‌ها در دولت صحبت می‌کند.
و حالا دوباره ترامپ!
و حالا ترامپ دوباره بر سر کار آمده و مانند تمام رؤسای جمهور قبل از خود، از بمباران خاک ایران و حمله نظامی تمام‌عیار علیه ایران صحبت کرده اما در عین حال تأکید می‌کند که تمایل دارد به جای جنگ، با ایران مذاکره و توافق کند! ترامپ حتی به تحرکات گسترده نظامی هم دست زده است. تقویت و تشدید و افزایش تجهیزات نظامی در پایگاه نظامی دیه‌گو گارسیا و انتقال چندین فروند بمب‌افکن‌های معروف آمریکا به این پایگاه و اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه از جمله این اقدامات است.
ترس از توان نظامی و پاسخ ایران
اما چرا این تهدیدات مکرر نظامی آمریکا علیه ایران هیچ‌گاه رنگ واقعیت به خود نگرفت؟ به نظر می‌رسد دلیل یک چیز بیشتر نیست! توان نظامی ایران و ترس آمریکا از پاسخ ایران!
پال کریگ رابرتس معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در دولت ریگان می‌گوید: اسرائیل ما را جلو انداخته تا از دست کشوری نیرومند همچون ایران رها شود اما بمب افکن‌های بی 52 توسط ایران منهدم خواهند شد و شمار زیاد موشک‌های ایرانی می‌تواند باعث از دست رفت ناوهای هواپیمابر ما شود و این وضعیت، شکست خوار کننده‌ای برای آمریکا رقم خواهد زد! چرا باید به خاطر اسرائیل اینگونه جان سربازان آمریکایی را به خطر بیندازیم؟ دیوید هرست سردبیر میدل ایست آی هم گفته است: جنگ با ایران همانند گردش در پارک نیست. این جنگی موجودیتی خواهد بود که ایران هر آنچه دارد را به شما شلیک خواهد کرد. در هر جنگی همه کشورهای خلیج فارس به زیر آتش خواهند رفت و چه بسا این حمله باعث ساخت بمب اتم توسط ایران شود.
همچنین اسکات ریتر افسر بازنشسته ارتش آمریکا تأکید کرده که اگر ما درگیر جنگ بزرگی با ایران شویم، پیامدش بر امنیت انرژی جهان ویرانگر و برآیند وحشتناکی بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت. دانیل دیویس سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا هم می‌گوید: تعدی به ایران تاوان دارد، ایران سوریه نیست، بیایید با حمله به ایران چوب در لانه زنبور نکنیم.
نابودی اسرائیل، انهدام پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، کشته شدن نظامیان آمریکایی در غرب آسیا، ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران، گسترش جنگ به سراسر منطقه، آسیب دیدن منافع و متحدین آمریکا در غرب آسیا، تهدید تأمین انرژی در جهان، افزایش نجومی قیمت نفت، و … از جمله مواردی است که کارشناسان بین‌المللی زیادی از آن به عنوان تبعات حمله نظامی به ایران یاد کرده‌اند.
با این تفاسیر این احتمال وجود دارد که تهدیدات تکراری ترامپ درباره حمله نظامی گسترده و سنگین به ایران بیشتر یک عملیات روانی برای ترساندن ایران و کشاندن آن به پای میز مذاکره باشد. مذاکره‌ای که به اذعان ترامپ مقدمه‌ای برای خلع سلاح و خالی کردن دست‌های ایران است. ترامپ چندین بار اعلام کرده که باید برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل تعطیل شود تا اطمینان حاصل شود که ایران دیگر توان ساخت سلاح هسته‌ای ندارد. ترامپ از سوی دیگر تأکید کرده که در این مذاکرات باید توان موشکی و نظامی ایران منهدم یا محدود شود!
گزارش خطا 0 پسندیدم لینک کوتاه کپی لینک اخبار ویژه

ایرانیان جهان

خطبه‌های نماز عید سعید فطر رهبر انقلاب: اگر شرارتی شود، قطعاً ضربه متقابل محکم خواهند خورد

ایرانیان جهان

در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی رهبر انقلاب: سرعت حوادث اقتضا می‌کند کسانی که در آن دخیل هستند، جایگاه خود را مشخص کنند

ایرانیان جهان

عملیات روانی یا جنگ واقعی؟! آیا آمریکا می‌تواند به ایران حمله کند؟

ایرانیان جهان

فیلم/ مشاعره جذاب کامران نجف‌زاده و حامد عسگری

ایرانیان جهان

‏حقیقتِ ماجرای «مهمل و پوچ» چیست؟ + فیلم

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

جدیدترین اخبار پربازدید ها وقوع انفجار شدید در حیفا دوران طلایی پرسپولیس از کجا آغاز شد؟ ساده‌لوحی شما خسارات سنگین برای مردم داشت تمام جزئیات دستمزد کارگران در سال 1404+ جدول 5 ساله واکنش جلیلی به خبر کذب تماس او با شهید نصرالله روایتی از توانمندی ناو پهپادبر شهید باقری؛ دریا در تسخیر سبزپوشان سپاه روسیه: باید فورا به مذاکرات بدون تهدید با ایران بازگشت چگونه فرزندانی دیندار تربیت کنیم؟ + 10 اصل کلیدی چگونه با ناگواری‌های زندگی روبرو شویم؟ تبرک‌جویی یا بدعت؟ آیا آویزان کردن قرآن و حرز به گردن جایز است؟! تحلیل پیامدهای حمله پیشگیرانه ایران به پایگاه‌های آمریکا: سناریویی تعیین‌کننده؟ فشار افکار عمومی، پزشکیان را مجبور به عزل دبیری کرد آقای پزشکیان! با این سابقه، انتصاب دبیری توهین به مردم نبود؟ پیرمرد پرحاشیه مسئول حل ناترازی انرژی شد! + سند آمریکای ترامپ در حال بلعیدن خود است؟ پیروزی بزرگ النصر مقابل الهلال با درخشش رونالدو بازگشت یک پرسپولیسی به لیست بعد از دو ماه پاس گل تجاری ترامپ به تهران همسر خانم خبرنگار در انتظار چوبه دار واژگونی مرگبار 2 اتوبوس و یک مینی بوس

ایرانیان جهان

پربحث ترین عناوین فشار افکار عمومی، پزشکیان را مجبور به عزل دبیری کرد (2 نظر) پر طرفدار ترین ها تحلیل پیامدهای حمله پیشگیرانه ایران به پایگاه‌های آمریکا: سناریویی تعیین‌کننده؟ نیازمندیها تبلیغات متنی در 598 09107726603 تماس یا پیام در پیام رسان های ایتا و تلگرام تماس با ما درباره ما پیوند ها جستجو آرشیو آب و هوا اوقات شرعی خبرنامه نظرسنجی RSS تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به 598 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. / طراحی و تولید: "ایران سامانه"

ایرانیان جهان


لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1396009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جواهر سیتی همبازی مسی؟!

کاخ سفید: ترامپ و نتانیاهو درباره تعرفه‌ها و خاورمیانه گفت‌و‌گو می‌کنند

مفهوم تحرکات نظامی آمریکا علیه ایران چیست؟

ترامپ چین را با تعرفه 50 درصدی جدید تهدید کرد

آیا ترامپ ایران را بمباران می‌کند؟ + ویدیو

گزینه محتمل آمریکا در مواجهه با ایران سیاسی است

دردسرهای برادر حسین

حمله انصارالله به یک هدف در یافا و 2 ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ

نوری المالکی نسبت به تجزیه عراق هشدار داد

مکزیک در جنگ تعرفه‌ها عقب‌نشینی کرد؛ مایلیم از اعمال تعرفه‌های متقابل علیه آمریکا خودداری کنیم

کشورهای حوزه بالتیک برای ایجاد یک خط دفاعی مقابل روسیه به تکاپو افتاده‌اند

نشست خبری مشترک ترامپ و نتانیاهو لغو شد

پیام دبیرکل جنبش مقاومت نجباء عراق به ترامپ: ما مانند برخی حاکمان، بزدل نیستیم!

سود بازرگانی خودروهای کارکرده ابلاغ شد

ضرر 90 میلیارد دلاری غول نفتی عربستان در یک روز

پیش بینی بورس سه شنبه 19 فروردین 1404

سفر نیچروان بارزانی به امارات

فوت 5 کارگر معدن زغال سنگ در دامغان

روایت معون اول رئیس‌جمهور از عملکرد شش ماهه دولت/ عارف: دولت مسیر اصلاح را با شجاعت می‌پیماید/ به دنبال ایجاد آرامش در جامعه بوده‌ایم

امدادگران هنوز به کارگران نرسیدند

90درصد سرمایه‌گذاری‌ خراسان رضوی توسط بخش خصوصی است

درگیری با ایران خودکشی است

شرط توقف افزایش قیمت دلار مشخص شد/ کلید نرخ ارز دست کیست؟

درخواست نخست‌وزیر ژاپن از ترامپ برای تجدیدنظر در سیاست‌های تعرفه‌ای

فصل خوبی نداشتیم اما مقابل بارسا جبران می‌کنیم

الکساندر دوگین: تمایل اروپا برای جنگ با روسیه «حرکتی خودکشی‌گونه» است

اوپتا: بارسا قهرمان اروپا، حذف رئال در یک‌چهارم

مسکو: نشست ایران، روسیه و چین فردا برگزار می‌شود

«ترامپ» چین را با تعرفه 50 درصدی تهدید کرد

دوشنبه سیاه بورس‌های دنیا با سقوط تا 10 درصد + تصاویر

آیا جزیره نفرین شده، همیشه محافظ بمب‌افکن‌های آمریکایی خواهد بود؟

بازارهای خونین با سیاست ترامپ/ سرنوشت بورس ایران چه خواهد شد؟

کاخ سفید: تعلیق 90 روزه تعرفه‌ها خبر جعلی است

واکنش پزشکیان به احتمال مذاکره: آمریکا ثابت کند که به دنبال مذاکره است/ اگر کسی برای حل ناترازی برنامه دارد می‌پذیریم

در تهران و واشنگتن انگیزه لازم برای آغاز مذاکرات وجود دارد

مجری نزدیک به ترامپ: درگیری با ایران خودکشی است

بمب در دستان بکام: دی‌بروینه هم‌بازی مسی می‌شود

ترامپ چین را با تعرفه 50 درصدی تهدید کرد

ترامپ در حال بررسی تعلیق 90 روزه تعرفه‌ها برای همه کشور‌ها به جز چین

زنده سوزی خبرنگار فلسطینی به دست صهیونیست‌ها چه معنایی دارد؟

جنگ با ایران به معنای مرگ هزاران آمریکایی است | این  جنگ یک خودکشی برای آمریکاست

شرارت‌های احتمالی دشمن و ظرفیت‌های پاسخگویی به آن

مدافعان جنگ

نوروز 1404؛ هتل‌‏ها خالی، چادرها پُر

فعال اصلاح طلب: مقاله تند کیهان به معنای نگرانی از نزدیکی توافق است

نگرانی اسرائیل از حضور نظامی مصر در صحرای سینا

وزیر اسرائیلی: یک دانه گندم هم وارد غزه نخواهد شد

ژاپن برای گفت‌وگو با ترامپ درباره تعرفه‌ها اعلام آمادگی کرد

افشاگری واشنگتن‌پست: اسرائیل به‌طور هدفمند خانه‌ها و مزارع مرزی غزه را تخریب کرده‌است

تهدید عجیب ترامپ علیه چین؛ تعرفه 50 درصدی!